Malzemeler:
1.5 su bardağı nohut
200 gr kuşbaşı et (tavuk/kuzu)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber
Sıcak su
Yapılışı: 1 gece önceden kocaman bir kase nohutu ılık suda ıslatın. 1.5 su bardağı nohutu yemek için ayırın. Geri kalanını haşlayın ve buzlukta başka yemeklerde kullanmak üzere saklayın.
Önce yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun. Buna eti ekleyin ve bir süre daha etler hafif pişene kadar kavurun. Yemeğe domates ve biber salçasını da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Son olarak nohutları, tuz ve baharatları da tencereye ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha yemeği karıştırmaya devam edin. Yemeğin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek miktarda sıcak su ekleyin ve nohutlar iyice pişene kadar orta ateşte kaynatın. Afiyet olsun…
Etli Nohut Yemeği Tarifi-Yemek Tarifleri-Etli Nohut Yemeği Yapılışı
Gönderen
Lord_SekiL
zaman:
05:54
Etiketler:
etli nohut yemeği malzemeleri,
etli nohut yemeği nasıl yapılır,
etli nohut yemeği ye,
pasta ve yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sitedeki eserlerin her türlü yayın hakları SekiLnet.Com'a aittir.
Eserler kaynak göstermek şartı ile kullanılabilir. Copyright 2008 © sekilnet.com LoRd SekiL
Eserler kaynak göstermek şartı ile kullanılabilir. Copyright 2008 © sekilnet.com LoRd SekiL
0 yorum:
Yorum Gönder