Ispanaklı Börek Tarifi-Yemek Tarifler-Börek Tarifleri


kolay bir börek tarifi daha. önce 2 yumurta, 1 bardak süt, yarım bardak su, 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ ile sütlü harcınızı hazırlıyorsunuz. sonra ıspanaklı harcı hazrlamak için 1 soğanı doğrayıp 250 gr. kıyma ile kavuruyorsunuz. yarım kilo ıspanağı doğrayıp ayrı bir tencerede haşlıyorsunuz. suyunu süzüp kıymaya ekliyorsunuz. tuz, karabiber ve pulbiberi de katıp iyice karıştırıyorsunuz. 4 yufkayı üstüste koyup altıya bölüyorsunuz. en üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına bir kaşıktan biraz fazla ıspanaklı harçtan koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp, gül şekli veriyor ve yağlanmış tepsiye diziyorsunuz. aynı işlemleri kalan 3 yufka için de yapıp böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüyor ve haşhaş serpiyorsunuz. 200C'de pişiriyorsunuz. [fırından çıkar çıkmaz üzerlerini diğer bir fırın tepsisiyle kapatırsanız börekleriniz kurumamış olur...]
Kaynak:Portakal Ağacı

0 yorum:

Yorum Gönder

Sitedeki eserlerin her türlü yayın hakları SekiLnet.Com'a aittir.
Eserler kaynak göstermek şartı ile kullanılabilir. Copyright 2008 © sekilnet.com LoRd SekiL