Talabani Rezaleti

Irak’ın ABD güdümlü devlet başkanı Celal Talabani, aylardır yaptığı Türkiye’ye hakaret dolu açıklamalarının ardından dün Ankara’ya geldi. “Anıtkabir’de Ata’nın huzura çıktı ama sağlığını bahane ederek çelengi koymadı”

TÜRKİYE’nin birliğinin bozulması ve bölünmesi için hareket eden haine destek veren Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’den büyük saygısızlık. Anıtkabir’de Ata’nın mozolesine çelengi Talabani’nin yerine Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vayli koydu. Talabani’nin bu davranışının nedeni ise sağlık problemleri olarak açıklandı. Gazi, yaşlı ve sakat insanların çıkarak saygı duruşunda bulunduğu Ata’nın mozolesine Talabani’nin gitmeyişi büyük tepki çekti.

10. Cumhurbaşkanı Sezer döneminde “K. Iraklı Kürt lider” olarak görülen Talabani, bugün Irak Devlet Başkanı olarak ağırlanıyor. Talabani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle iki günlük çalışma ziyareti için dün Ankara geldi. Her fırsatta TSK’nın Irak’ın kuzeyine yönelik yaptığı “Güneş Harekatı”na destek vermediğini, operasyon gündeme gelmediği zaman da “PKK elebaşlarını yakalayıp Türkiye’ye iade etmeyi düşünmüyoruz”, “Kürt kedisini bile size vermem” diyen Talabani’nin Ankara’ya ayak basar basmaz soluğu Anıtkabir’de alması “Hangi yüzle Ata’nın huzurundasın?” yorumlarına neden oldu.
Kaynak:Tercüman

0 yorum:

Yorum Gönder

Sitedeki eserlerin her türlü yayın hakları SekiLnet.Com'a aittir.
Eserler kaynak göstermek şartı ile kullanılabilir. Copyright 2008 © sekilnet.com LoRd SekiL