MALZEMELER:
2.5 su bardağı Un
300 gr Yeşil Mercimek
1 baş Soğan
250 gr Kıyma
1/2 çay bardağı Sıvı yağ
Nane
Tuz , karabiber
HAZIRLANIŞI:
Unu suyla karıştırarak katı bir hamur yapın.Şeritler halinde kesin ve hafif kurutun. Yeşil mercimeği haşlayın.Soğanı yemeklik olarak kesin. Tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın , soğanı penbeleşinceye kadar kavurun ve kıymayı ilave edin kıymanın rengi değişince tuz , karabiber , nane ve mercimekleri ilave edin , üzerini örtecek kadar su koyun ve kaynamaya bırakın. Hamur parçalarını da ilave edin ve kaynatmaya devam edin. hamurlar pişince bir taşım daha kaynatın ve tencereyi ateşten alın , sıcak olarak servis yapın..
EXTRA:
Bu çorbaya sirke çok yakışmaktadır , yerken sirke dökülmesi tavsiye edilir..
Bu tarif 6 kişiliktir.
0 yorum:
Yorum Gönder