Emekli Tuggeneral Kucuk Tutuklandı..

24 saat süren rekor sorgunun ardından mahkemeye çıkarılan Veli Küçük ile birlikte 8 kişi cezaevine gönderildi

ERGENEKON yapılanması iddiasına ilişkin operasyon kapsamında sorgulanan emekli general Veli Küçük ile birlikte 8 kişi tutuklandı, gazeteci Güler Kömürcü serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından önceki günden itibaren Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 27 kişinin sorgusu sabaha kadar sürdü. Adliyeye ilk grup saat önceki gün 08.30 sıralarında, son gözaltı ise dün sabaha karşı 03.45’te getirildi. Saat 23.30’da getirilen Veli Küçük ile Kemal Kerinçsiz, Fikri Karadağ, Ali Yasak, Sevgi Erenerol, Güler Kömürcü hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye alınırken diğer zanlılar için duruşma salonlarının olduğu kapı kullanıldı.

Savcı tarafından sorgulanmalaları tamamlanan emekli general Veli Küçük, Fikri Karadağ, Kemal Kerinçsiz, Sami Hoştan, Sevgig Erenerol, Hüseyin Gazi Oğuz, Hüseyin Görüm, Oğuz Alpaslan Abdülkadir, Güler Kömürcü tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiler. Mahkeme, zanlılardan Güler Kömürcü’nün tutuksuz yargfılanmasına karar verirken, diğer zanlıları ise “Halkı hükümete karşı isyana teşvik ve terör örgütü kurmak, üye olmak” suçlamaları ile tutuklanmasına karar verdi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Zekeriya Öztürk, Kahraman Şahin, Erol Ölmez, Muhammet Yüce, Erkut Ersoy önceki gün çıkartıldıkları makmeke tarafından “Halkı isyana teşvik etmek” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. böylece operasyon kapsamında gözaltına alınan 42 kişiden 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak:Tercüman

0 yorum:

Yorum Gönder

Sitedeki eserlerin her türlü yayın hakları SekiLnet.Com'a aittir.
Eserler kaynak göstermek şartı ile kullanılabilir. Copyright 2008 © sekilnet.com LoRd SekiL